Wysoka jakość Twojej paszy…

Wysoka jakość Twojej paszy…

          Polecamy produkty wspomagające proces zakiszania od firmy Sano:
                Labacsil® Bakterie i Labacsil® Acid

 

labacsil_bakterie_woreklabacsil-acid-worek

 

Dzięki produktom od Sano kiszonka z lucerny, kiszonka z traw czy kiszonka z kukurydzy będzie chętnie pobierana i dobrze wykorzystana przez zwierzęta.

 

CHĘTNIE POBIERANA – RÓWNIEŻ ZDROWA

Labacsil® Bakterie zawiera bakterie kwasu mlekowego. Bakterie produkują w pryzmie kwas mlekowy, który szybko obniża pH kiszonki do poziomu 4,2.
Odpowiednio niskie pH warunkuje prawidłową i szybką fermentację.

Labacsil® Acid to kwasy organiczne, które eliminują szkodliwe bakterie (np. Clostridium), pleśń i drożdże. Preparat chroni kiszonkę przed szkodliwym działaniem mikroorganizmów i konserwuje, dzięki czemu kiszonka zachowuje bardzo dobrą jakość przez cały rok.

 

Kilka korzyści ze stosowania Labacsil® Bakterie i Labacsil® Acid:

  • prawidłowy przebieg fermentacji
  • szybka produkcja kwasu mlekowego
  • niska wartość pH kiszonki (pH=4,2)
  • konserwacja kiszonki
  • kiszonka nie zagrzewa się
  • ochrona przed fermentacją tlenową
  • poprawia stabilność kiszonki
  • wysoka wydajność u zwierząt dzięki stosowaniu wysokiej jakości kiszonek.

 

 

przycisk